Sergey Malov

image00

Valmistuttuaan sekä Mozarteumista Salzburgista sekä Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulusta Berliinistä Sergey Malov voitti kahden soittimen tärket kilpailut: Heifetz-viulukilpailun 2008, Mozart-viulukilpailun 2010, Michael Hill -viulukilpailun 2011 sekä Tokion alttoviulukilpailun 2010. Malovin kiinnostus periodisoittimiin ja historiallisiin esityskäytäntöihin on vienyt hänet opiskelemaan lisäksi barokkiviulua ja violoncello da spalla-soitinta. Nykyisin hän soittaa kaikkia näitä kolmea soitinta konserteissa ja levytyksissä.


Orkesterisolistina Malov on esiintynyt muun muassa Berliinissä, Amsterdamissa, Madridissa, Barcelonassa, Moskovassa, Helsingissä, Japanissa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Orkestereina ovat olleet esimerkiksi Lontoon filharmonia, Helsingin kaupunginorkesteri, Pietarin ja Moskovan filharmoniat sekä Tokion filharmonia kapellimestareinaan Okko Kamu, Osmo Vänskä, Zholt Hamar, Karen Kamensek ja Mirga Grazinyte.


Kuluneilla kausilla Sergey Malov on soittanut resitaaleja useissa merkittävissä konserttitaloissa sekä periodiyhtye Akademie für Alte Musikin kanssa. Intohimoisena kamarimuusiikona hänet on kutsuttu esiintymään Utrechtin Oude Muziek -barokkifestivaalille ja Kuhmon Kamarimusiikkiin kanssasoittajinaan Florian Birsak, Jean-Guihen Queyras, Jörg Widmann ja Antje Weithaas. Solistina Malov on viime aikoina esiintynyt Baijerin radion orkesterin, BBC Sinfonian, Lontoon filharmonian ja Sinfonia Lahden kanssa. Luvassa on myös kiertue ja levytys Venetsian Barokkiorkesterin kanssa johtajanaan Andrea Marcon sekä esitykset Lontoon Wigmore Hallissa, Barcelonassa, Pietarissa, Etelä-Afrikassa ja Japanissa.


Sergey Malovin ohjelmisto on epätavallisen monipuolinen sisältäen sooloteoksia seuraavilta säveltäjiltä: Gabrieli, Bach, Locatelli, Paganini, Vieuxtemps, Ysaÿe, Bartók, Schnittke ja Corigliano sekä Mozartin, Beethovenin, Mendelssohnin, Brahmsin, Sibeliuksen, Prokofjevin ja Bartókin konsertot.


Malovin instrumenttikokoeilma sisältää Gaglianon viulun, Pietro Gagginin alttoviulun (1958) ja varta vasten Dmitry Badiarovin hänelle rakentamat barokkiviulun ja violoncello da spallan (2011, 2013).Sergey Malovin ohjelmisto on epätavallisen monipuolinen sisältäen sooloteoksia seuraavilta säveltäjiltä: Gabrieli, Bach, Locatelli, Paganini, Vieuxtemps, Ysaÿe, Bartók, Schnittke ja Corigliano sekä Mozartin, Beethovenin, Mendelssohnin, Brahmsin, Sibeliuksen, Prokofjevin ja Bartókin konsertot.


Kuva: © Julia Wesely