Maija Linkola

MaijaLinkolaMaija Linkola (s. 1979) aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Riitta Poutasen opissa. Sieltä matka jatkui Sibelius-Akatemiaan Igor Besrodnyn luokalle. Lisäsävyjä hän on hakenut mm USA:sta Zinaida Gilelsiltä sekä Berliinistä Ilan Gronichilta.


Lapsena Maijaa kannusti muusikon uralle isänsä, säveltäjä ja jazz-pianisti Jukka Linkola. Maija saikin tutustua jo nuorena musiikin eri tyylilajeihin sekä esiintyä laajalti, myös orkestereiden solistina mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa sekä Suomen kansallisoopperaan orkesterissa.


Tällä hetkellä Maija Linkola työskentelee päätoimisesti Suomen kansallisoopperan ensiviulistina. Maija on myös vieraillut oopperalavalla viulusolistina Cirkopera-teoksessa. Orkesterityön lisäksi Maija suhtautuu intohimoisesti kaikenlaiseen musiikin tekemiseen konsertoiden niin kamarimuusikkona kuin jazz- ja rock-yhtyeiden riveissä. Hänen kokoamansa ja liidaamansa jousistot ovat soineet lukuisilla äänilevyillä sekä maailmalla menestyneiden elokuvien taustalla. Näistä mainittakoon mm. Panu Aaltion musiikki Metsän tarina- sekä Järven tarina -elokuviin.


Tuoreimpia kamarimusiikkiprojekteja jossa Linkola on päässyt yhdistelemään sointimaailmoja niin klassisesta kuin jazzista on mm. Sid Hille Camerata -yhtyeen ”Farbformen” sekä Aili Ikosen ”Piirrä Minut” -äänilevyt. Rakkaan yhtyeensä Nasevien Kurttujen kanssa Maija on keikkaillut tasaisin väliajoin jo vuosikymmenen verran.