Essi Höglund

Essi Höglund (s. 1997) on kotkalaislähtöinen, kamarimusiikkia rakastava viulisti. Hän on soittanut useiden orkestereiden solistina, joista mainittakoon Radion Sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Orchestra Royal de Chambre de Wallonie, Kuopion kaupunginorkesteri, Joensuun kaupunginorkesteri ja Kymi Sinfonietta.

Kamarimuusikkona hänet on nähty konsertoimassa mm. Helsinki Chamber Music -festivaalilla, Helsingin Kamarikesä -festivaalilla, Greifswaldin Nordischer Klang -festivaalilla, Kymijoen lohisoitossa ja Encuentro de Santanderissa. Hänet on palkittu kärkisijoilla Tallinnan kansainvälisestä Young musician -viulukilpailussa ja Jyväskylän viulukilpailussa.

Hän aloitti opintonsa 4-vuotiaana Kotkan-seudun musiikkiopistossa Merle Kaadun johdolla ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa 13-vuotiaana opettajanaan viulunsoiton professori Réka Szilvay. Vuoden 2017-2018 hän opiskeli Wienissä opettajanaan Prof. Gerhard Schulz ja parhaillaan hän viimeistelee kandidaatin tutkintoaan Sibelius-Akatemiassa Tero Latvalan johdolla. Mestarikurssiopettajista mainittakoon Janne Malmivaara, Elina Vähälä, Ana Chumachenco, Tuomas Haapanen, Mi-Kyung Lee, Pinchas Zukerman ja Zakhar Bron. Yhteistyötä hän on tehnyt mm. Augustin Dumayn ja Nobuko Imain kanssa. Höglund rakastaa orkesterimusiikkia ja onkin ehtinyt sitä tehdä paljon mm. Sibelius-Akatemian Sinfoniaoreksterin konserttimestarina (yhteistyöprojekti Juilliard Schoolin kanssa Esa-Pekka Salosen johdolla) ja Radion Sinfoniaorkesterin kolmannen konserttimestarin osittaisena sijaisena.

Höglund kiittää uransa rahallisesta tukemista Pro Musica -säätiötä, Wegelius-säätiötä ja erityisesti Suomen Kulttuurirahaston keskussäätiötä ja Kymenlaakson säätiötä.

Hän soittaa tällä hetkellä Sibelius-Akatemian omistamaa Stradivarius-viulua.