ESIINTYJÄTAnna AminoffAnna-Aminoff-N.Navaee
Ruovedeltä kotoisin oleva huilisti Anna Aminoff opiskeli Sibelius-Akatemiassa aluksi Liisa Ruohon ja Ilpo Mansneruksen johdolla. Hän suoritti loppututkinnon erinomaisin arvosanoin Mikael Helasvuon johdolla ja soitti ensikonsertin Sibelius-Akatemian konserttisarjassa 1995. Anna Aminoff toimi huilun äänenjohtajana Lohjan kaupunginorkesterissa sekä Lohjan puhallinkvintetissä vuosina 1992–95.


Tämän jälkeen hän toimi freelance muusikkona Helsingissä soittaen Helsingin kaupunginorkesterissa, RSO:ssa, Kansallisoopperan orkesterissa, Sinfonia Lahdessa sekä Tapiola Sinfoniettassa. Hänellä on solisti­esiintymisiä Virtuosi di Kuhmo ‑kamariorkesterin, Suomalais-

virolaisen kamariorkesterin ja Lohjan kaupunginorkesterin kanssa. Hän on tehnyt useita

radio­nauhoituksia Suomen Yleisradiolle, etupäässä ranskalaista musiikkia.


Aktiivisena ja innokkaana kamarimuusikkona hän on soittanut lukuisissa kamariyhtyeissä esiintyen

sekä Suomessa että ulkomailla. Anna Aminoff on yksi Musiikkia! Ruovesi

‑kamarimusiikki­festivaalin perustajista ja toimii festivaalin taiteellisena suunnittelijana. Hän on

opettanut huilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa, Helsingin konservatoriossa ja

ammattikorkeakoulussa sekä kansainvälisellä Crusell-puupuhallinfestivaalilla. Anna Aminoff asuu

nykyisin Berliinissä, josta käsin hän jatkaa innostustaan kamarimusiikin parissa. Hänen

instrumenttinsa on modernisoitu ranskalainen Lebret-huilu 1890-luvulta.


kuva © N.Navaee

Arttu KatajaOpera singer Arttu Kataja Berlin, photographed by Markus Henttonen

Baritoni Arttu Kataja aloitti musiikkiopinnot 9-vuotiaana instrumenttinaan oboe. Mikkelin Musiikkiopistossa alkaneet lauluopinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa Jorma Hynnisen oppilaana. Arttu Kataja voitti Kangasniemen laulukilpailun vuonna 2000 ja Lappeenrannan laulukilpailun 2002, ja 2001 hän oli Martti Talvela -säätiön stipendiaatti. Vuonna 2006 Kataja voitti kolmannen palkinnon Salzburgin Mozart-kilpailussa parhaana mieslaulajana.


Arttu Kataja on laulanut mm. Suomen Kansallisoopperassa (Matka Reimsiin, Figaron häät, Cosí fan tutte, Arabella, Andrea Chenier), Tampereen oopperassa (Lemmenjuoma, Madama Butterfly) ja Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinissa (Figaro, Masetto ja Guglielmo). Hän on vieraillut myös Hampurin valtionoopperassa, Kokkolan Oopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla, missä hän on esiintynyt mm. Taikahuilun Papagenona.


Vuodesta 2006 Kataja on kuulunut Berliinin valtionopperan solistikuntaan. Valtionoopperassa hänen tärkeimpiä roolejaan ovat olleet Kreivi Almaviva, Guglielmo, Papageno, Taddeo, Masetto, Don Fernando, Ottokar, Marcello ja Kaitsijapappi. Vuonna 2009 Kataja debytoi Kuninkaan airuena Stefan Herheimin ohjaamassa Lohengrinin uutuusproduktiossa Daniel Barenboimin johdolla. Hän lauloi myös Bretignyn roolin Massenet´n Manon-oopperan DVD-produktiossa Anna Netrebkon ja Rolando Villazonin kanssa. Lisäksi hän laulaa Haydnin Orlando Paladinon DVD-taltioinnilla René Jacobsin johdolla. Kataja on vieraillut säännöllisesti myös Toulousen Théâtre du Capitolessa (Taikahuilu, La Bohéme, Oberon) sekä Santiago de Chilen Teatro Municipalissa (Lemmenjuoma, Billy Budd).


Katajan laaja ohjelmisto kattaa Bachin, Mozartin, Händelin ja Haydnin tärkeimmät kirkkomusiikkiteokset. Hän on ansioitunut lied- ja barokkilaulaja, joka on esiintynyt lukuisilla barokkimusiikkifestivaaleilla ja levytyksissä mm. René Jacobsin kanssa. Liedohjelmistosta Kataja on laulanut erityisen mielellään Schubertin Winterreisea, jonka hän on esittänyt mm. yhdessä Ralf Gothónin kanssa vuonna 2011.


Arttu Kataja on esiintynyt merkittävimpien suomalaisten orkesterien solistina ja työskennellyt mm. Daniel Barenboimin, Zubin Mehtan, Sir Simon Rattlen, Herbert Blomstedtin, Gustavo Dudamelin, Sascha Goetzelin, René Jacobsin, Philippe Jordanin, Juha Kankaan, Sakari Oramon, Esa-Pekka Salosen, John Storgårdsin ja Osmo Vänskän kanssa.


Kaudella 2015-16 Kataja esiintyi mm. Tampere Filharmonian, Radion sinfoniaorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Berliinin Deutsches Symphonie-Orchesterin (DSO) ja Dresden Philharmonien solistina. Hän debytoi Marcellona La Bohéme -oopperassa Berliinin valtionoopperassa sekä lauloi Leporellon roolin Mozartin Don Giovannissa Savonlinnan oopperajuhlilla kesällä 2016.


kuva © Markus Henttonen

Barbora HilpoBarbora Hilpo

Barbora Hilpo on Suomessa asuva tsekkiläinen alttoviulisti. Hän on opiskellut Prahan musiikkiakatemiassa, Lontoossa (Guildhall School of Music and Drama) ja Kuningatar Sofia-koulussa Madridissa, opettajinaan Nils Mönkemeyer ja Diemut Poppen. Monipuolisena solistina ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt ympäri maailmaa konsertoiden useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Hänen viimeisimpiin saavutuksiinsa kuuluu Suomen ensiesitys Karl Amadeus Hartmannin teoksesta Konzert für Bratsche mit Klavier, Kaartin soittokunnan ja pianistiaviomiehensä Marko Hilpon kanssa.


kuva © Joni Lintula/Puolustusvoimat

Björn Nymanbjorn_nyman_01

Björn Nyman kuuluu sukupolvensa johtaviin klarinetisteihin Pohjoismaissa ja on kysytty solisti sekä kamarimuusikko. Hän toimii Norjan radion orkesterin sekä Norjalaisen kamariorkesterin klarinetin äänenjohtajana. Nyman on palkittu kahdessa arvostetuimmassa klarinettikilpailussa: ADR-kilpailussa Münchenissä vuonna 2003 sekä Carl Nielsen -kilpailussa Odensessa 2005. Molemmissa kilpailuissa hänet palkittiin lisäksi parhaasta Mozartin Klarinettikonserton esityksestä. Nyman voitti lisäksi jaetun ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Crusell-kilpailussa 2002 sekä hänelle myönnettiin myös ConocoPhillipps-palkinto samana vuonna.


Björn Nyman on esiintynyt solistina useiden orkestereiden kanssa, kuten Norjan radion orkesteri, Odensen sinfoniaorkesteri, Bayerischer Rundfunk, Bergenin filharmoninen orkesteri, Münchenin kamariorkesteri sekä Stavangerin sinfoniaorkesteri. Nyman on aktiivinen kamarimuusikko ja hän on esiintynyt useilla pohjoismaisilla festivaaleilla. Jo 19-vuotiaana hänet kiinnitettiin ensimmäiseen äänenjohtajan toimeensa Lapin kamariorkesterissa. Nyman on toiminut klarinetin äänenjohtajana myös Gustav Mahler -nuoriso-orkesterissa johtajinaan Pierre Boulez ja Claudio Abbado.


Nyman opiskeli klarinetin soittoa Norjan musiikkiakatemiassa Hans Christian Bræinin ja Leif Arne Pedersenin johdolla kuten myös Los Angelesissa Yehuda Giladin johdolla. Hänen tuorein soololevynsä LAWO-merkille sisältää Nymanille omistetun Jan Erik Mikaelsenin klarinettikonserton.

Eppu NuotioEppu-680x1024

Eppu Nuotio tunnetaan näyttelijänä, kirjailijana, ilmaisutaidon opettajana, suomentajana,

ohjaajana ja näytelmäkirjailijana. Hän on työskennellyt näyttelijänä Rauman

kaupunginteatterissa vuonna 1981 ja Jyväskylän kaupunginteatterissa vuosina

1988−1992. Nuotion laaja kirjallinen tuotanto sisältää lastenkirjoja, romaaneja,

kuunnelmia, näytelmiä ja tv-elokuvien käsikirjoituksia.


Hän on myös muun muassa

käsikirjoittanut musiikkivideoita ja konsertteja sekä tehnyt laulujen sanoituksia.

Televisiossa Eppu Nuotio on nähty muun muassa käsikirjoittamassaan ja tähdittämässään

sarjassa Sisaret. Kantaesitettävän musiikkisadun hän on kirjoittanut Musiikkia Ruovesi-

festivaalin tilauksesta.


kuva © Katja Embacher

Ilkka Paananen2017 Ilkka Paananen

Ilkka Paananen opiskeli pianonsoittoa Kuopion konservatoriossa Jarmo Rädyn, Sibelius-Akatemiassa Eero Heinosen ja Lontoossa Phyllis Sellickin johdolla. Opintojaan hän on täydentänyt mestarikursseilla opettajinaan mm. Dmitri Baskirov, Ralf Gothoni ja Dalton Baldwin. Ilkka Paananen voitti Maj Lind-pianokilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 1982 ja sai tanskalaisen Sonning-säätiön palkinnon 1985.


Ilkka Paananen työskentelee vapaana taiteilijana. Hän esiintyy kotimaan lisäksi monissa Euroopan maissa, Kaukoidässä ja Yhdysvalloissa. Konserttimatkat ovat ulottuneet myös mm. Meksikoon ja Chileen ja viime aikoina erityisen usein Kiinan suuriin kaupunkeihin. Paananen tunnetaan liedpianistina yhteistyöstään mm. Dilbérin, Elina Garančan, Jorma Hynnisen, Kaludi Kaludowin, Jaakko Kortekankaan, Jaakko Ryhäsen, Matti Salmisen ja Gabriel Suovasen kanssa.


Paananen on ollut osallisena monissa crossover  näyttämö-, elokuva- ja televisioproduktioissa ja hänellä on myös lukuisia levytyksiä.


kuva © Valtteri Kantanen

Inge SpinetteInge-Spinette-klCMirjam-Devriendt-681x1024

Pianisti Inge Spinette opiskeli pianonsoittoa Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa, jossa hän

suoritti diplomintutkintonsa parhain arvosanoin. Myöhemmin hän erikoistui liedpianistiksi ja

oopperakorrepetiittoriksi Lontoon Guildhall School of Music and Drama -konservatoriossa. Hän on

opintojensa ohella osallistunut lukuisille mestarikursseille. Vuodesta 1992 lähtien Inge Spinette on

toiminut harjoituspianistina Brysselin Théâtre Royal de la Monnaie -oopperassa.


Tämä on

mahdollistanut hänen työskentelynsä nimekkäiden kansainvälisten laulajien ja orkesterin­johtajien

kanssa. Spinette myös opettaa laulusäestystä Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa.

Spinette on toiminut korrepetiittorina useiden laulajien kansainvälisillä mestarikursseilla. Inge

Spinette on levyttänyt useita Mozartin, Schubertin, Debussyn, Brahmsin, Kurtágin, Goeyvaertsin ja

Bartókin nelikätisiä pianoteoksia yhdessä Jan Michielsin kanssa (pianoduo Yin-Yang). Heidän

viimeisin CD:nsä vuodelta 2013 pitää sisällään Brahmsin ja Dvorakin kaikki unkarilaiset ja

slaavilaiset tanssit. Muita levyjä on ‘La Valse à mille temps’ ja ‘Monument’.


Spinetten yhteistyö

baritoni Jan Vandercrabben kanssa palkittiin Grand Prix du Disque Lyrique -palkinnolla 2001

tunnustukseksi heidän tallentamistaan Debussyn, Faurén ja Duparcin sävelmistä. Yhdessä tenori

Yves Saelensin kanssa Spinette levytti Eufodalle 2004, 2007 sekä 2008. Baritoni Werner Van

Machelenin kanssa hän on levyttänyt Phaedralle.


kuva © Miriam Devriend

Janne KoskinenJanne-Koskinen2-683x1024

Filosofian maisteri Janne Koskinen opiskeli Helsingin ja Venetsian yliopistoissa pääaineenaan musiikkitiede. Vuodesta 1997 hän on toiminut Yleisradiossa kuuluttajana, radio- ja tv-toimittajana sekä tuottajana erikoisalanaan klassinen musiikki. Sen ohella hän kirjoittaa kolumneja Antiikki & Design -lehteen, on työskennellyt Musiikkilehti Rondossa, Sibis-lehdessä, Helsingin juhlaviikoilla, Kuhmon Kamarimusiikissa sekä juontanut Tapiola Sinfoniettan, Kymi Sinfoniettan ja erilaisten festivaalien konsertteja. Klassista musiikkia ja muita kulttuuri-ilmiöitä käsittelevä blogi Herrasmiehen päiväkirja valittiin Suomen toiseksi merkittävimmäksi kulttuuriblogiksi. Viime aikoina Koskinen on valmistellut elämäkertaa säveltäjä-klarinetisti Bernhard Crusellista (1775-1838), jonka matkapäiväkirjat ilmestyivät hänen suomentaminaan vuonna 2010 (SKS). Koskinen soittaa klarinettia muun muassa Helsinginkadun filharmonikoissa ja Kirkkonummen kamariorkesterissa.

 


kuva © Jukka Lintinen / YLE

Janne MertanenJanne Mertanen

Janne Mertanen opiskeli Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa Erik T. Tawaststjernan oppilaana vuosina 1986-1992 sekä vuosina 1990-1991 Dmitri Bashkirovin oppilaana. Hän viimeisteli opintonsa vuosina 1993-1995 Accademica Pianisticassa, Imolassa, Italiassa. Hän voitti kansainvälisen Chopin-kilpailun Darmstadtissa vuonna 1992. Kilpailussa ei jaettu tuolloin toista palkintoa lainkaan. Mertanen voitti Nyborgin pohjoismaisen pianokilpailun Tanskassa niin ikään vuonna 1992.


Hän on esiintynyt useimpien suomalaisten orkestereiden solistina, ja hänellä on ollut kiinnityksiä useiden pohjoismaisten orkestereiden solistina. Lisäksi hän on esiintynyt soolokonserteissa ja orkestereiden solistina eri puolilla Eurooppaa sekä Etelä-Amerikassa, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa sekä useilla musiikkijuhlilla. Kaksi hänen Chopin-levyään on saanut arvostetun Grand Prix du Disque Frédéric Chopin -palkinnon.


kuva © Ville Paul Paasimaa

Jan Michielsjan-michiels-2012a-1024x683

Pianisti Jan Michiels aloitti pianonsoiton opiskelun Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa

opettajanaan Abel Matthys. Vuosina 1988-1993 hänen opintonsa jatkuivat Hans Leygrafin johdolla

Berliinin Universität der Künstessa, missä suorittaessaan loppututkintoaan hänen tulkintansa

Bartokin toisesta pianokonsertosta ja Ligetin Etydeistä saivat kunniamaininnan. Vuonna 1988

Michiels sijoittui kärkeen Brysselin Tenuto-kilpailuissa, 1989 hän voitti kansainvälisen E. Durlet-

kilpailun ja 1991 hän oli Kuningatar Elisabeth -kilpailun finalisti.


Vuonna 1992 Jan Michielsille

myönnettiin JeM/Cera-palkinto ja 1996 hänet kiinnitettiin Flanderin Festivaalin tähtiesiintyjäksi.

Vuonna 2006 hän pääsi ‘Gouden Vleugels/KBC Muziekprijs’ -kilpailun finaaliin.Jan Michiels toimii

pianonsoiton professorina Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa, jossa hän opettaa myös

nykymusiikkia. Hän on pitänyt mestarikursseja Lontoossa, Murciassa, Hampurissa, Oslossa,

Montepulcianossa, Szombathelyssä (Bartok-festivaalilla). Hän on toiminut useiden kilpailujen

tuomaristoissa mm. Brysselissä ja Bolzanossa. Michiels valmistui vuonna 2011 taiteen tohtoriksi

parhain arvosanoin. Lopputyönään hän esitti ‘teatro dell’ascolton’, jonka inspiraation lähde oli Luigo

Nonon ‘New Prometheus’.


Jan Michiels esiintyy vakituisesti sekä soolopianistina että eri kamarimusiikkikokoonpanoissa (mm.

pianokvartetissa ‘Tetra Lyre’ ja ‘Yin-Yang’ -pianoduona yhdessä Inge Spinetten kanssa) useissa

Euroopan ja Aasian musiikkikeskuksissa. Monien radiotallenteiden lisäksi Michiels on levyttänyt

useiden säveltäjien musiikkia mm. Bach, Bartók, Beethoven, Brahms, Busoni, Debussy, Dvorák,

Janácek, Liszt, Rachmaninov, Ligeti, Kurtág ja Goeyvaerts (kolme viimeksimainittua arvostivat

erityisen paljon Michielsin tulkintoja). Levyllä ‘Via Crucis’ – a Liszt-portrait (Eufoda) – hän voitti

Caecilia-palkinnon vuonna 2002. Jan Michiels on levyttänyt useita kokonaisia sarjoja: kaikki

Beethovenin sonaatit, kaikki Schoenbergin, Webernin ja Bergin pianoteokset sekä kaikki Johannes

Brahmsin kamarimusiikkiteokset pianon kanssa.

Carl-Kristian Rundmancarl

Näyttelijä Carl-Kristian Rundman on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi. Hänellä on ollut lukuisia päärooleja teatterissa, televisiossa ja radiossa. Hänet on palkittu mm. Venla-palkinnolla sekä Soul International Drama Awardsilla Helppo Elämä tv-sarjan pääroolista. Rundman on mukana “Sinun, Axel” -konsertin lukijana, Axelin roolissa.


kuva © Kari Likonen

Kati TervoKati Tervo

Kirjailija Kati Tervo on syntynyt Helsingissä vuonna 1954. Nykyisin hän asuu Katajanokalla Helsingissä, mutta viettää aikaansa myös Teiskon mökillä kirjoittamassa. Hän on valmistunut filosofian kandidaatiksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kotimainen kirjallisuus. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli kirjastonhoitajana ja informaatikkona, pisimpään Helsingin kaupunginkirjastossa ja Suomalaisen Seuran kirjastossa.


Vuodesta 2007 Kati Tervo on toiminut vapaana kirjailijana ja kolumnistina. Hänen teoksiaan ovat Kesäpäiväkirja (WSOY, 2008), Jääkaapin henki (WSOY, 2011), Sukupuu (WSOY, 2014) ja elokuussa ilmestyvä Iltalaulaja (Otava, 15.8.2017). Lisäksi hän on kolumnoinut viime vuosina Ilta-Sanomiin ja Yhteishyvään. Kati Tervo on Suomen Kirjailijaliiton ja Helsingin kirjailijoiden jäsen.


kuva © Otava/Arto Wiikari

Lauri Savolainensavolainen

Lauri Savolainen on työskennellyt alttoviulistina Tampere Filharmoniassa vuodesta 2013. Sitä ennen hän hankki kokemusta pitkistä sijaisuuksista Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Turun filharmonisessa orkesterissa. Savolaisen soitinopinnot alkoivat Lahden konservatoriossa viisivuotiaana viululla, ja instrumentti vaihtui alttoviuluun 14-vuotiaana. Erinomaisin arvosanoin suoritettuun musiikin maisterin tutkintoon johtaneet opinnot hän suoritti Sibelius-Akatemiassa 2004–2012 opettajinaan Jouko Mansnerus, Helge Valtonen ja Atte Kilpeläinen.


Savolainen palkittiin Tampereen alttoviulukilpailussa 2012 kolmannella sijalla sekä Yleisradion erikoispalkinnolla. Erikoispalkintoon liittyen hänet kutsuttiin nauhoittamaan Ylelle kisaan tilattu kamarimusiikkiteos, Jukka Tiensuun Armotta-trio. Lauri Savolainen ja hänen pianistivaimonsa Hanna-Leena ovat Kiteen kamarikonsertit -festivaalin perustajajäseniä ja toimivat sen taiteellisessa suunnitteluryhmässä.

Leena JaakkolaLeena Jaakkola

CV Leena Jaakkola aloitti viulunsoiton opiskelun Keravan musiikkiopistossa kuusivuotiaana opettajinaan mm. Erkki Palola. Hän aloitti opiskelunsa Sibelius-Akatemiassa nuoriso-osastolla Seppo Tukiaisen oppilaana, sekä myöhemmin Mari Tamere-Bezrodnyn ja Petri Aarnion luokalla suorittaen maisterintutkintonsa erinomaisin arvosanoin. Leena valmistui musiikin maisteriksi myös Zürich Hochschule der Künste- taideyliopistosta Sveitsistä professori Rufolf Koelmanin, Jascha Heifetzin viimeisen oppilaan luokalta. Hän on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan mm. Hagai Shaham, Lara Lev, Gerharld Schultz, Mi-Kyung Lee ja Gordan Nicolich.

Leena on aktiivinen kamarimuusikko ja esiintynyt monilla kamarimusiikkifestivaaleilla niin soolo, kuin kamarimusiikkikokoonpanoissa Suomessa ja Euroopassa. Hän on soittanut mm. ZHDK- ja Musicia di Parman- kamariorksestereiden solisitina Sveitsissä ja Italiassa, sekä saavuttanut yhdessä pianotrionsa kanssa 2. sijan Kiwanis kamarimusiikkikilapiluissa Sveitsissä.

Leena on toiminut Tampere Filharmonian viulistina vuodesta 2014, sekä vuodesta 2017 Radion sinfoniaorkesterin viulistina. Leena soittaa OP- ryhmän taidesäätiön Charles Gaillard viululla vuodelta 1867.

 


kuva © Heikki Tuuli

Samuli PeltonenSamuli-Peltonen--1024x689

Samuli Peltonen aloitti sellonsoiton vuonna 1989 Ferenc Gyimesin ja Jussi Peltosen

johdolla. Turun taideakatemiassa hän opiskeli vuosina 1998-2002 Timo Hanhisen

oppilaana. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli vuosina 2002-2010 Sibelius-Akatemiassa

professori Arto Noraksen luokalla, josta hän valmistui erinomaisin arvosanoin musiikin

maisteriksi vuonna 2011. Hän on täydentänyt opintojaan useilla kansainvälisillä

mestarikursseilla.


Samuli Peltonen on voittanut II-palkinnon Baltian ja Pohjoismaiden välisissä duo-

kilpailuissa sisarensa Anna-Mari Murdveen kanssa vuonna 2004. Vuonna 2006 hän

saavutti I-palkinnon Turun sellokilpailuissa, ja vuonna 2007 IV-sijan Paulon

kansainvälisissä sellokilpailuissa. Vuonna 2008 hän voitti kansainvälisen Krystof

Penderecki -sellokilpailun Puolassa, jossa hänet palkittiin myös erikoispalkinnolla

parhaasta K. Pendereckin konserton esityksestä. Hän pääsi ainoana suomalaisena

Tchaikovsky-kilpailuihin Moskovassa 2011.


Samuli Peltonen on esiintynyt usean suomalaisen orkesterin sekä mm. English Chamber

Orchestran solistina. Hän on tehnyt radionauhoituksia Suomen Yleisradiolle sekä

levyttänyt Helsingin kaupunginorkesterin solistina.

Tällä hetkellä Samuli toimii vt. soolosellistinä Royal Danish oopperaorkesterissa, Suomen

Kansallisoopperan soolosellistinä, sellonsoitonopettajana Metropolia

Ammattikorkeakoulussa, tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa sekä sellistinä Helsingin

kaupunginorkesterissa. Peltonen on pitänyt mestarikursseja Suomessa, Italiassa sekä

Virossa. Samuli toimii yhdessä Anna-Mari Murdveen kanssa elokuu-ensemblen

taiteellisena johtajana sekä Le Altre Note ensemblen jäsenenä.


kuva © Harri Toivola

Sergey Malovimage00


Valmistuttuaan sekä Mozarteumista Salzburgista sekä Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulusta Berliinistä Sergey Malov voitti kahden soittimen tärket kilpailut: Heifetz-viulukilpailun 2008, Mozart-viulukilpailun 2010, Michael Hill -viulukilpailun 2011 sekä Tokion alttoviulukilpailun 2010. Malovin kiinnostus periodisoittimiin ja historiallisiin esityskäytäntöihin on vienyt hänet opiskelemaan lisäksi barokkiviulua ja violoncello da spalla-soitinta. Nykyisin hän soittaa kaikkia näitä kolmea soitinta konserteissa ja levytyksissä.


Orkesterisolistina Malov on esiintynyt muun muassa Berliinissä, Amsterdamissa, Madridissa, Barcelonassa, Moskovassa, Helsingissä, Japanissa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Orkestereina ovat olleet esimerkiksi Lontoon filharmonia, Helsingin kaupunginorkesteri, Pietarin ja Moskovan filharmoniat sekä Tokion filharmonia kapellimestareinaan Okko Kamu, Osmo Vänskä, Zholt Hamar, Karen Kamensek ja Mirga Grazinyte.


Kuluneilla kausilla Sergey Malov on soittanut resitaaleja useissa merkittävissä konserttitaloissa sekä periodiyhtye Akademie für Alte Musikin kanssa. Intohimoisena kamarimuusiikona hänet on kutsuttu esiintymään Utrechtin Oude Muziek -barokkifestivaalille ja Kuhmon Kamarimusiikkiin kanssasoittajinaan Florian Birsak, Jean-Guihen Queyras, Jörg Widmann ja Antje Weithaas. Solistina Malov on viime aikoina esiintynyt Baijerin radion orkesterin, BBC Sinfonian, Lontoon filharmonian ja Sinfonia Lahden kanssa. Luvassa on myös kiertue ja levytys Venetsian Barokkiorkesterin kanssa johtajanaan Andrea Marcon sekä esitykset Lontoon Wigmore Hallissa, Barcelonassa, Pietarissa, Etelä-Afrikassa ja Japanissa.


Sergey Malovin ohjelmisto on monipuolinen sisältäen sooloteoksia mm. säveltäjiltä Gabrieli, Bach, Locatelli, Paganini, Vieuxtemps, Ysaÿe, Bartók, Schnittke ja Corigliano sekä Mozartin, Beethovenin, Mendelssohnin, Brahmsin, Sibeliuksen, Prokofjevin ja Bartókin konsertot.


Malovin instrumenttikokoeilma sisältää Gaglianon viulun, Pietro Gagginin alttoviulun (1958) ja varta vasten Dmitry Badiarovin hänelle rakentamat barokkiviulun ja violoncello da spallan (2011, 2013).


Kuva: © Julia Wesely

Soile IsokoskiIsokoski_025

Maailman kuuluisimmilla ooppera- ja konserttilavoilla esiintyvä Soile Isokoski on aikamme kysytyimpiä sopraanoja.


Soile Isokoski opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja piti ensikonserttinsa 1986. Vuonna 1987 hän voitti Lappeenrannan laulukilpailun, sai toisen palkinnon BBC Singer of the World kilpailussa ja voitti Elly Ameling -kilpailun sekä Tokion kansainvälisen laulukilpailun.


Suomen Kansallisoopperassa Soile Isokoski debytoi La Bohèmen Mimin roolissa ja on sen jälkeen esiintynyt menestyksekkäästi mm. Wienin, Hampurin, Berliinin ja Baijerin valtionoopperoissa, Milanon La Scalassa, Opéra Bastillessa Pariisissa, Covent Gardenissa Lontoossa ja New Yorkin Metropolitanissa. Hän vierailee säännöllisesti monilla kansainvälisillä musiikkijuhlilla mm. Salzburgissa, Savonlinnassa, Edinburghissa ja Orangessa. Hän tekee yhteistyötä useiden merkittävien kapellimestareiden kanssa, joista mainittakoon Esa-Pekka Salonen, Seiji Ozawa, Sir Colin Davis, Bernhard Haitink, Daniel Barenboim, Riccardo Muti, Claudio Abbado, Sir Simon Rattle, Valeri Gergiev, James Levine sekä Zubin Mehta.


Soile Isokoskella on laaja konserttiohjelmisto ja hän on pitänyt lukuisia liedkonsertteja mm. Wienissä, Pariisissa, Lontoossa, Berliinissä, Frankfurtissa, Münchenissä, Roomassa, Ateenassa, Tokiossa, Moskovassa, Washingtonissa ja New Yorkissa. Hän on levyttänyt useiden suomalaisten ja pohjoismaalaisten säveltäjien sekä Schubertin, Schumannin ja Richard Straussin teoksia sekä yhdessä baritoni Bo Skovhusin kanssa myös lHugo Wolfin Italialaisen laulukirjan. Lisäksi Soile Isokoski on tehnyt useita ooppera- ja oratoriolevytyksiä. Hänen levytyksensä Richard Straussin orkesterilauluista Marek Janowskin johtaman Berliinin Radion Sinfoniaorkesterin kanssa sai vuonna 2002 arvostetun Gramophone Editor’s Choice Award -palkinnon.


Ansioistaan taiteilijana ja suomalaisen musiikin hyväksi tekemästään työstä Soile Isokoskelle myönnettiin Pro Finlandia- mitali vuonna 2002. Valtion säveltaidepalkinnon hän sai vuonna 2005.

Vuonna 2007 Soile Isokosken levytys ”Luonnotar” Jean Sibeliuksen orkesterisäestyksellisistä lauluista voitti MIDEM Classical Award 2007 -palkinnon “Vocal recitals” –sarjassa sekä BBC Music Magazinen ”Vuoden levy”- palkinnon. Kullervo-levytys Helsingin kaupunginorkesterin kanssa sai Diapason d’or de l’annee- palkinnon 2008.


Syyskuussa 2008 Soile Isokoskelle myönnettiin Wienissä kamarilaulajattaren arvonimi. Toukokuussa 2011 hänet promovoitiin Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan kunniatohtoriksi.


Syksyllä 2014 Soile Isokoski aloitti laulumusiikinlehtorina Oulun ammattikorkeakoulussa ja on lisäksi lukuvuonna 2015-16 Sibelius-Akatemian vieraileva professori. Hän pitää myös mestarikursseja sekä Suomessa että ulkomailla ja toimii laulukilpailujen tuomaristossa, joista mainittakoon Mirjam Helin -kilpailu ja BBC Cardiff Singer of the World.


Kuva: © Heikki Tuuli

Tomas Nuñes-GarcésSONY DSC

Tomas Nuñez-Garcés (s. 1984) aloitti sello-opintonsa kuusivuotiaana Ahvenanmaan

musiikkiopistossa, josta hän siirtyi Turun Konservatorioon ja sieltä myöhemmin Sibelius-

Akatemiaan. Hänen opettajinaan ovat olleet Jacob Lind, Timo Hanhinen, Hannu Kiiski ja Marko

Ylönen. Tomas on myös osallistunut lukuisiin mestarikursseihin kotimaassa ja ulkomailla.


Omien resitaalien lisäksi Nuñez-Garcés on esiintynyt Turun Filharmonisen Orkesterin, Kymi Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan orkesterin, Oulu Sinfonian, Sinfonia Lahden, Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Helsingin Kaupunginorkesterin ja Wegelius Kammarorkesterin solistina sekä orkesteri – että kamarimuusikkona kotimaassa ja mm. Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Grönlannissa, USA:ssa, Saksassa, Tšekissä, Japanissa, Kiinassa ja Venäjällä.


Nuñez-Garcés soittaa Postiglione-kvartetissa, joka voitti vuonna 2009 Rovaniemellä järjestetyn kansainvälisen Night and Sun jousikvartettikilpailun. Vuonna 2010 hän voitti Turun XI sellokilpailun ensimmäisen palkinnon ja yleisöpalkinnon. Hänet palkittiin myös kilpailun tilausteoksen parhaasta esityksestä. Keväällä 2010 hän aloitti työt Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, ensin 2. soolosellistinä, syksystä 2011 lähtien 1. soolosellistinä. Vuodesta 2015 alkaen hän toimii Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellistinä.


Nuñez-Garcésilla on käytössään Helsingin kaupunginorkesterin ystäväyhdistyksen Pro Filharmonia-säätiön omistama Giacomo Rivolta-sello.